Beställ 3 och få gratis frakt

Integritetspolicy

Integritetspolicy för http://www.nordsjo.se

Detta är integritetspolicyn för webbplatsen http://www.nordsjo.se ("webbplatsen"). Den här webbplatsen drivs och underhålls av den AkzoNobel-enhet som det hänvisas till i avsnittet "Webbplatsägare" på denna webbplats (hädanefter Nordsjö är kontrollanten för bearbetningen av alla personliga uppgifter som samlas in genom den här webbplatsen.

Vi vill ge dig den bästa möjliga upplevelsen med Nordsjö. Vi använder den information som du delar med oss för att göra våra tjänster och din upplevelse ännu bättre. Denna integritetspolicy avser att ge dig en klar och tydlig bild av hur vi kan använda dina personliga uppgifter och vår beslutsamhet att skydda dina uppgifter. Vi vill även ge dig förståelse förde möjligheter du själv har att få kontroll över dina personliga uppgifter och skydda din integritet.

Den här integritetspolicyn kan ändras med tiden. Användare av webbplatsen tillråds att regelbundet granska integritetspolicyn för eventuella ändringar. Denna integritetspolicy ändrades senast den 16e Juli 2015.

Denna integritetspolicy kan sparas eller skrivas ut genom att använda knapparna längst upp på den här sidan.

 

När gäller den här integritetspolicyn?

Den här integritetspolicyn gäller bearbetningen av personliga uppgifter för användare av den här webbplatsen.

För vilket syfte bearbetar vi dina personuppgifter?

Vi använder dina personliga uppgifter för ett antal olika syften. Nedan finner du en översikt av de olika typerna av personuppgifter och vilka syften de används för.

 • När du använder vår webbplats eller våra applikationer, för att tillhandahålla webbplatsen eller applikationen och för den tekniska och funktionella hanteringen av webbplatsen.
  Vi bearbetar tekniska uppgifter, som exempelvis din IP-adress, vilken webbläsare du använder, vilka webbsidor du besökt, tidigare/efterföljdande besökta webbplats och längden på ett besök i syfte att leverera funktionerna på webbplatsen som gör det möjligt att hitta informationen på ett snabbt och enkelt sätt. Denna information används även för att klara upp tekniska problem eller förbättra tillgängligheten för vissa delar av webbplatsen. För detta syfte använder vi även cookies

 • När du öppnar ett Nordsjö-konto hos oss, för att administrera kontot och för att säkerställa konfidentialitet och säkerhet för dina inköp.

Vad innebär syftet?

När du väljer att registrera dig hos oss måste du ange personliga uppgifter som ditt namn, giltig e-postadress och andra begärda uppgifter, så att vi kan skapa ett personligt konto åt dig. Efter det att vi skapat ditt konto kommer vi att skicka din personliga inloggningsinformation till dig. Dessa personuppgifter gör det möjligt för oss att administrera ditt konto och att säkerställa konfidentialiteten och upprätthålla säkerheten för dina inköp. Vi bearbetar även uppgifter såsom ditt visningsnamn, din roll och dina inloggningsreferenser. Vi kan exempelvis ändra ditt lösenord åt dig. Vi kan dock inte se ditt lösenord.

 • När du köper produkter genom vår webbutik, för att bearbeta din beställning och för kundtjänst eller hantering av kundrelationer.
Vad innebär detta syfte?

När du använder tjänsterna i vår webbutik använder vi personliga uppgifter för att betjäna ditt inköp och leverera din beställning, rapportera status för din beställning och när en transaktion har misslyckats använder vi personliga uppgifter för att kontakta dig om transaktionen. För att kunna göra det behöver vi minst ditt namn och din geografiska adress, kontaktinformation som telefonnummer eller e-postadress, information om kreditkort eller annan betalningsinformation, ditt godkännande av våra bestämmelser och huruvida du vill få vårt nyhetsbrev eller inte. Vi bearbetar dessutom information om vad du har köpt från oss. När du kontaktar oss via vårt kontaktformulär på webbplatsen, via e-post eller på annat sätt, kommer vi att använda din kontaktinformation, din korrespondens med oss om din fråga och alla andra personliga uppgifter som du gett oss för att besvara din fråga.

 • För utveckling och förbättring av produkter och tjänster
Vad innebär detta syfte?

Vi använder aggregerade personliga uppgifter för att analysera kundbeteende och för att justera våra produkter och tjänster i enlighet, därmed för att försäkra oss om att de är relevanta för våra kunder. Det innebär att vi analyserar hur ofta du läser våra nyhetsbrev, hur ofta du besöker vår webbplats, vilka sidor du klickar på och vilka varor du köper via vår webbplats. Baserat på denna information kan vi göra justeringar i vårt sortiment, våra nyhetsbrev eller vår webbplats. Vi kan också anpassa våra kampanjer baserat på vår analys. Dessutom kan vi forska i marknadstrender genom statistisk analys för att utvärdera och anpassa våra produkter och vår marknadsföring enligt den nya utvecklingen, men forskningsresultat rapporteras endast i aggregerad form. Vi kan köpa ytterligare uppgifter från offentliga källor för att komplettera vår databas för ovanstående syften.

Dina valmöjligheter

 • Om du deltar i pristävlingar, evenemang, tävlingar, kampanjer och/eller lotterier, för att administrera ditt deltagande
Vad innebär detta syfte?

Med ditt samtycke kan vi skicka e-postmeddelanden till dig med kampanjer och inbjudningar att delta i pristävlingar, evenemang, tävlingar och lotterier. Om du väljer att delta i en av dessa aktiviteter behöver vi dina personliga uppgifter för att kunna tillkännage och organisera dessa. Dessutom gäller att om du deltar i någon av dessa aktiviteter behöver vi dina personliga uppgifter för att informera dig om och när du vinner, dela ut priserna och mäta hur många som deltar i pristävlingar, evenemang, tävlingar, kampanjer och lotterier. Av denna orsak bearbetar vi ditt namn, din adress, e-postadress och din medverkan i aktiviteten

 • Endast om du har gett ditt samtycke till detta under din kontoregistrering, för att skicka personligt anpassad information till dig om AkzoNobel
Vad innebär detta syfte?

Du kan välja att få personligt anpassade kommersiella meddelanden, inklusive ett personligt anpassat nyhetsbrev från AkzoNobel som är baserade på dina personliga önskemål. För detta skapar vi profiler och analyserar dina interaktioner med oss. Vi kommer att titta på personuppgifter så som: - ditt namn, kön, födelsedatum, din e-postadress och fysiska adress, - dina önskemål och intressen exempelvis dem som du aktivt delat med oss, men även dem som antyds genom dina registrerade interaktioner med AkzoNobels webbplatser och applikationer (som vi kan använda cookies för), - dina tidigare inköp, både online (om du länkar dina inköp till din profil) och offline (när du gör ett inköp offline), och - de länkar du klickar på i våra e-postmeddelanden. På det här sättet lär vi oss om dina intressen och kan försäkra oss om att vi förser dig med den information och de kampanjer som är av största intresse för dig. Vi kan också be dig om dina synpunkter om våra produkter och tjänster. Om du inte vill få fler meddelanden eller om du vill avanmäla dig och inte längre få eller se en viss kommunikationsform från oss (exempelvis sms, sociala medier, e-post eller vanlig post), följ bara stegen i den specifika kommunikationen.

Vem har åtkomst till din information?

Vi behandlar dina uppgifter med försiktighet och konfidentialitet och vi delar inte dina uppgifter med tredje part förutom för de syften som uttryckligen diskuteras i denna integritetspolicy.

 • Med andra enheter inom AkzoNobelkoncernen
  Vi kan dela pseudonymiserad, anonymiserad eller aggregerad information om våra konsumenter med andra medlemmar i AkzoNobelkoncernen, exempelvis för användning som trendanalys. Relevanta koncernmedlemmar är: Akzo Nobel Decorative Coatings B.V. och Akzo Nobel Coatings International B.V. tillsammans med alla deras direkta eller indirekta dotterbolag inom verksamheten för dekorativ färg över hela världen genom varumärkena [Nordsjö, Dulux (Valentine), Trimetal, Coral, Flexa, Hammerite, Marshall, Sadolin, Alabastina, Astral, Levis, Corona, International Paints].

 • Med tjänsteleverantörer
  Vi anlitar olika företag som bearbetar uppgifter å våra vägnar, exempelvis webbhotell, leveranstjänster, betalningsleverantörer och kreditbedömningsföretag. Dessa företag använder dina uppgifter å våra vägnar och lyder under strikta regler som de måste följa när de bearbetar din information. Vi tillåter inte att sådana företag använder uppgifterna på något annat sätt än enligt våra instruktioner.

 • Andra tredjeparter
  Vi kanske måste avslöja personlig information på begäran av myndigheter eller rättsväsendet. Vi kommer enbart att dela din information vidare med andra företag eller individer när vi har ditt giltiga samtycke att göra så.

Hur ska länkar till andra webbplatser och sociala medier hanteras?

Externa webbplatser

På webbplatsen kommer du att hitta ett antal länkar till andra webbplatser. Även om dessa webbplatser väljs ut med omsorg är vi inte ansvariga för bearbetningen av din personliga information genom dessa webbplatser. Våra bestämmelser http://www.nordsjo.se/privacy-policy/ och denna integritetspolicy gäller därför inte användningen av sådana webbplatser.

Sociala medier

Vår webbplats och våra applikationer kan förse dig med sociala plugin-program från olika sociala nätverk. Om du väljer att interagera med ett socialt nätverk (exempelvis genom att registrera ett konto), kommer din aktivitet på vår webbplats eller via våra applikationer även att göras tillgängliga på sociala nätverk som Facebook och Twitter.

Om du är inloggad på ett av dessa sociala nätverk under ditt besök på en av våra webbplatser eller applikationer kan det sociala nätverket lägga till denna information i din respektive profil i detta nätverk. Om du använder ett av de sociala plugin-programmen överförs denna information till det sociala nätverket. Om du inte vill ha en sådan dataöverföring ska du logga ut från ditt sociala nätverk innan du går in på en av våra webbplatser eller applikationer.

Vi erbjuder dessutom möjligheten att skapa ett konto hos oss genom ditt sociala nätverkskonto (t.ex. Facebook). Detta sparar dig tid när du skapar kontot, eftersom dina inloggningsreferenser importeras till ditt sociala nätverkskonto. Observera att när du använder detta alternativ för "social inloggning" kan vi få viss information via det sociala nätverket exempelvis ditt namn, din ålder, plats, dina önskemål, yrke och annan information från din offentliga profil och möjligen även åtkomst till dina bilder eller listor med dina vänner i det sociala nätverket. Den här informationen begärs inte av oss utan tillhandahålls av det sociala nätverket genom användningen av den sociala nätverksinloggningen. När du använder alternativet för social inloggning kommer vi endast att importera den information som behövs för att skapa ditt konto hos oss och kommer efter mottagande av all annan information, att avyttra den information som erhölls genom det sociala nätverket. När du har skapat ditt konto får du möjlighet att komplettera det med information som du vill dela med oss.

Din sociala medieplattform kommer att visa dig AkzoNobel-annonser genom sina sociala mediesidor i den utsträckning du har tillåtit detta genom integritetsinställningarna hos din leverantör av sociala medier

Läs integritetspolicyerna för de sociala nätverken för detaljerad information om insamling och överföring av personuppgifter, vilka rättigheter du har och hur du kan uppnå tillfredsställande integritetsinställningar.

Kan personer under 16 år tillhandahålla personuppgifter?

Personer under 16 år kan endast ge person uppgifter till Akzo Nobel Decorative Coatings AB om de har skriftligt tillstånd från en av sina föräldrar eller sin vårdnadshavare som har läst denna integritetspolicy.

Hur skyddar vi uppgifterna?

Dina personliga uppgifter behandlas strikt konfidentiellt och vi har vidtagit lämpliga tekniska och organisationsmässiga säkerhetsåtgärder för att förhindra förlust av eller olaglig bearbetning av dessa uppgifter. För detta syfte använder vi flera säkerhetstekniker inklusive säkra servrar, brandväggar och kryptering, såväl som fysiskt skydd av de platser där uppgifterna lagras.

Bevarande av uppgifter

Vi kommer inte att behålla dina personliga uppgifter under en period som är längre än nödvändigt för att uppnå syftena som de insamlades för eller så länge som lagen föreskriver.

Vem som ska kontaktas om frågor och begäran om åtkomst, borttagning osv.

Du kan begära åtkomst till dina personuppgifter som vi bearbetar när som helst, och få dessa korrigerade eller borttagna genom att skicka en förfrågan till:

AAkzo Nobel Decorative Coatings AB

Staffanstorpsvägen 50, 205 17 Malmö.

Tel: 040-35 50 00